Menu
CHIP Speedtest

PRÁVĚ V PRODEJI

Facebook: odstranění stávajících dat a starých stop

20.07.2018 16:02 | Pavel Trousil
Facebook: odstranění stávajících dat a starých stop

Po skandálech Facebooku s předáváním uživatelských dat dalším firmám se možná řada uživatelů rozhodne z této sociální sítě odejít. 

Pokud si však přejete z Facebooku odstranit všechna data, nestačí pouze smazat svůj účet. Odchod tedy není tak jednoduchý, protože jinak Facebooku po vás zůstane spousta dat.

Nejprve přejděte do svého profilu a odstraňte všechny položky v části Informace. To platí také pro všechny položky na časové ose – timeline. U příspěvků najdete vpravo nahoře tři tečky. Když na ně kliknete, objeví se nabídka, ze které vyberte »Odstranit« a potvrďte. Poznámka: U příspěvků od ostatních uživatelů můžete pouze odebrat výběr nebo skrýt příspěvek z časové osy. Můžete mazat pouze ty příspěvky, které se zobrazují výlučně na vaší časové ose.

 

Snadno také můžete vymazat historii vyhledávání ve Facebooku. Po otevření stránky s Facebookem klikněte na malý trojúhelník v pravém horním rohu. Ze zobrazené nabídky vyberte »Záznamy o aktivitách«. V seznamu vlevo najdete část, kde jsou i položky »Fotky a videa«, »To se mi líbí« a »Komentáře«. Klikněte na »DALŠÍ« pod tímto seznamem a ten se prodlouží o další položky, a to včetně »Historie vyhledávání« s ikonou lupy. Kliknutím na tuto položku se zobrazí historie vyhledávání. V dalším kroku klikněte v pravém horním rohu na »Vymazat hledání« a na otázku, zda opravdu, vymazání ještě jednou potvrďte.

facebook2-nahled

To bylo to jednodušší. Komplikovanější je rozloučit se se všemi svými přáteli. V tomto procesu musíte u každého přítele jednotlivě kliknout na »Přátelé« a z nabídky vybrat »Odebrat z přátel«. Z Facebooku nemůžete zcela odstranit fotografie. Fotografie už se sice nebudou zobrazovat v časové ose a galeriích, ale lze se na ně dostat prostřednictvím přímého odkazu. V neposlední řadě byste měli odstranit odkazy z Facebooku, například na Instagram.

facebook3-m-nahled

Messenger : Veškeré zprávy z aplikace Messenger (verze pro stolní počítače) musí být také smazány individuálně pro každý chat. Klikněte na ikonu ozubeného kola vpravo vedle jména přítele. Z nabídky vyberte »Odstranit konverzaci« a ještě jednou potvrďte v nově otevřeném okně. Poznámka: Facebook automaticky synchronizuje vaše kontakty i v případě, kdy si nainstalujete aplikaci Messenger. Jakmile synchronizaci deaktivujete, uložená data kontaktu budou také odstraněna. Synchronizaci je nutné vypnout v nastavení aplikace Messenger a potvrdit.

Google : Pokud nechcete, aby bylo možné pomocí vyhledávačů najít váš profil na Facebooku, komentář a podobně, musíte tuto možnost deaktivovat. Projděte si stránku s »Nastavením« na vašem Facebooku. Následně klikněte ve sloupci vlevo na »Soukromí«. Poté musíte odmítnout možnost „Chcete, aby se vyhledávače mimo Facebook propojily s vaším profilem?“ v části „Jak vás lidé můžou najít a kontaktovat“.

facebook4-m-nahled

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda International CZ s. r. o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání
Komerční sdělení