Menu

Tipy pro WhatsApp: jak zjistit, které informace o nás komunikátor uchovává a jak nastavit automatické mazání zpráv

26.10.2022 15:00 | Radek Kubeš + Přidat komentář
Tipy pro WhatsApp: jak zjistit, které informace o nás komunikátor uchovává a jak nastavit automatické mazání zpráv

Tipy pro WhatsApp: jak zjistit, které informace o nás komunikátor uchovává a jak nastavit automatické mazání zpráv | foto: Dimitri Karastelev/Unsplash

Zajímalo by vás, jaké informace o vašem uživatelském účtu si WhatsApp ukládá? Tak si o ně požádejte. Podobně jako jiné aplikace, umí i WhatsApp automaticky mazat zprávy. Jak to nastavit?

Provedete to v nastavení klientské aplikace WhatsApp, kde přejdete do nabídky „Účet | Žádost o informace o účtu“. Zde pak stačí jen potvrdit žádost o výpis informací, na který si můžete počkat až tři dny. Jakmile bude výpis připravený, zobrazí se oznámení o možnosti jeho stažení.

wa-accountinfo

Informace o účtu: přímo z klientské aplikace komunikátoru WhatsApp si můžete požádat o výpis informací uložených k vašemu uživatelskému účtu. | Zdroj: WhatsApp

A jaké informace ve výpisu najdete? WhatsApp si ukládá například čísla vašich kontaktů, data připojení ke komunikační síti, informace o typu použitého zařízení, IP adresy, profilové obrázky nebo bezpečnostní nastavení.

Možná jste čekali, že výpis informací bude obsahovat i jednotlivé zprávy z chatů, ale to by ani nemělo být technicky možné (WhatsApp používá end-to-end šifrování). Export chatů se provádí z nabídky „Chaty | Historie chatů | Exportovat chat“.

Automatické odstraňování zpráv ve WhatsAppu

wa-deletemessage

Mazání zpráv: u každého chatu v aplikaci WhatsApp si můžete nastavit interval automatického mazání zpráv. Má to ale háček – nastavení mohou upravovat obě strany. | Zdroj: WhatsApp

Podobně jako některé další messengery umí i WhatsApp, i když celkem krátce, odstraňovat zprávy v chatu po uplynutí zvolené doby. Nastavení automatického mazání lze aktivovat pro konverzace s jedním kontaktem i skupinové chaty.

Ve vybraném chatu klepněte na tlačítko hlavní nabídky v pravém horním rohu a pokračujte volbou „Zobrazit kontakt“ nebo „Informace o skupině“. Sjeďte dolů a klepněte na funkci „Automatické odstraňování zpráv“. Pak se můžete rozhodnout, jestli se budou zprávy z chatu mazat po 24 hodinách nebo 7 či 90 dnech. O provedeném nastavení bude informován i kontakt na druhé straně. Háček je ale v tom, že může mazání obsahu chatů zase zrušit.

Komentáře

* Hvězdičkou jsou označeny povinné informace.

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Nemusíte se obávat, váš e-mail ochráníme. Postupujeme podle těchto zásad a obchodních podmínek. Budeme vás pravidelně informovat o novinkách ve světě počítačů a technologií. Díky newsletteru snadno vyhodnotíme, jestli jsme se vám trefili do vkusu.




Komerční sdělení