Přejít k hlavnímu obsahu

Obsah Chip DVD 06/2023

Martin Kučera 16.05.2023

To nejlepší z obsahu Chip DVD a On-line DVD 06/2023.

Vše z Chip DVD najdete i na On-line DVD: Dovolené se blíží, a proto jsme do nabídky zařadili tříměsíční výuku angličtiny Landigo, Kurz nově obsahuje i procvičování poslechem a kontrolu výslovnosti. Mezi plné verze jsme naopak zařadili programy s českou lokalizací: Screen Recorder zaznamená veškeré dění na pracovní ploše, nový UnInstaller hloubkově vyčistí počítač, Wind Cut nabídne vše na vytvoření vlastního filmu a Sticky Password dokonalou správu hesel na počítačích i mobilech. Pokud máte rádi strategie, tak zkuste oddechovou hru Pán počasí. | Za redakci Chip DVD a On-line DVD - Martin Kučera

Hity 06/2023 (Obsah Chip DVD (PDF) >>Plné verze >> | On-line DVD >>)

hity0623

Období registrací plných verzí z tohoto vydání 06/2023 je zpravidla do konce června 2023, detaily najdete v popisech jednotlivých programů na Chip DVD a On-line DVD. Upozorňujeme, že uvedené období se zpravidla týká jak registrace (získání licenčního klíče), tak i instalace programu, vložení licenčního klíče do programu a jeho aktivace po internetu. Přístup výrobců se liší a často bývá velmi striktní. Může tedy stát, že i když máte licenční klíč, který jste používali, tak s novou instalací programu se vám ho už nepodaří aplikovat, protože uplynula aktivační doba. Pro účely registrací z časopisu Chip důrazně doporučujeme si zřídit univerzální e-mail ve službě Google Mail. Tuzemské e-mailové služby často blokují registrační zprávy jako spam a registrační zprávy nedoručují. Licence pro Chip: Není-li uvedeno jinak, jsou plné verze programů z Chipu určeny pro jeden nekomerční počítač (pro jednoho uživatele) bez nároku na bezplatný update a technickou podporu. Licence je určena pouze pro majitele příslušného vydání časopisu Chip a nesmí být dále distribuována nebo prodávána.

on-line-dvd-100(1) On-line DVD na adrese www.chip.cz/dvd je identická internetová verze fyzického disku Chip DVD. Přístup k On-line DVD mají ke svým účtům automaticky přidělený předplatitelé tištěného a kombi předplatného Chipu a čtenáři digitálního Chipu z e-shopu www.chip.cz/digi. Čtenáři digitálního Chipu, kteří nakupují přímo v mobilní aplikaci Chip CZ získají přístup pomocí DVD kódu, kterým si odemknou přístup do příslušného vydání. Jak to funguje >> Další informace a řešení problémů s On-line DVD: [email protected]. Přístup k On-line DVD není možné přidělit k tištěným vydáním zakoupeným na stánku. To můžete vyřešit předplaným Chipu >>, výrazně ušetříte a navíc si můžete vybrat zajímavé dárky.

Alza Media - přenesení digitálních časopisů. Čtenáři digitálního Chipu v Alza Media obdrželi e-mail o ukončení provozu služby s možností přenosu časopisů do systému na webu Chipu. Přenos je realizován na www.chip.cz/alza prostřednictvím tzv. Alza-poukazů.

avg-logo-60(1) Exkluzivní plná verze AVG Internet Security pro Chip dlouhodobě přináší čtenářům Chipu komplexní zabezpečení počítače. Licenci je nutné každý měsíc prodloužit novým licenčním klíčem, který lze snadno získat pomocí e-mailové adresy uvedené pravidelně v časopisu na straně 51 nebo na Chip DVD (případně v On-line DVD) v článku k programu AVG IS. Výbava AVG IS pro Chip je identická s aktuální verzí pro domácnosti v ceně 1 499 Kč včetně plných updatů programu a antivirových řetězců. Pro firemní zákazníky je určena verze Business.


ANTIVIROVÁ KONTROLA a bezpečnost dat na Chip DVD a On-line DVD 06/2023: Data byla před publikováním 09. 05. 2023 prověřena na výskyt virů následujícími aktualizovanými produkty: Norton AV, AVG/Avast IS, BitDefender IS, Avira IS, ESET/NOD32, SentinelOne, Mawarebytes, CatchPulse, který využívá také on-line antivirové enginy. V případě, že váš antivir zahlásí u některého souboru podezření nebo poplach, může to být způsobeno skutečným problémem, který se objevil v průběhu času, nebo jen zapnutou hloubkovou heuristickou analýzou (ESET, AVG). Ta je velmi citlivá na jakékoliv náznaky podezřelého chování a kombinaci znaků nebo nahlásí tzv. potenciálně nebezpečnou aplikaci nebo tzv. riskware. Většinou jde o problém neošetřeného kódu programu, který může být teoreticky zneužit a způsobit problém nebo když program nebo jeho instalátor nabízí možnost volitelné instalace dalších programů výrobce (vyhodnoceno jako adaware). Samotný program nemusí být nutně zavirovaný (např. typické hlášení u antiviru). Pokud chcete mít jistotu, doporučujeme antivirové skenování pomocí serveru www.virustotal.com, kam příslušný soubor zašlete na kontrolu a obratem vidíte jeho stav z pohledu více než 70 antivirů. Software, u kterého si nejste jisti bezpečností, určitě nepoužívejte! Vydavatel nenese žádnou zodpovědnost za ztrátu dat nebo jakékoliv jiné poškození v důsledku používání programů z Chipu.

Reklamace Chip DVD: Pokud zjistíte, že některý z nově zakoupených disků Chip DVD je v mechanice nečitelný, máte nárok na výměnu. Náhradní DVD zasíláme obratem poštou na základě žádosti zaslané na e-mailovou adresu [email protected], kde krátce popíšete váš problém, uvedete číslo vydání časopisu a vaši poštovní adresu. Pokud jste předplatitel, využijte raděj pohodlný přístup ke službě On-line DVD, což je identické kompletní Chip DVD na internetu.

Obsah: Všechna témata Chipu 06/2023


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud