Přejít k hlavnímu obsahu

Pravda o e-mailech

redakce 06.03.2012
Zdroj:

Tvůrci aplikace Boomerang, určené k organizaci doručené pošty, vyhodnotili více než 5 milionů e-mailů a zpracovali zajímavou statistiku, která vypovídá o tom, jak dnešní uživatelé internetu pracují s elektronickou poštou.

Obrázek odebrán. Pravda o e-mailech

Ze statistiky především vyplývá, že běžný uživatel internetu obdrží denně v průměru 147 e-mailů. Jejich zpracováním pak stráví přibližně dvě a půl hodiny času, tedy více než čtvrtinu pracovní doby. Za rok se dostaneme k celkovému počtu 53 655 zpráv a přibližně 38 dnům čistého času, potřebným k jejich přečtení a zpracování.

Hodiny nad poštou

Přibližně polovinu (71) z doručených 147 e-mailů rovnou smažeme, což zabere jen asi 5 minut denně. Až 80 procentům z těchto 71 e-mailů věnujeme před jejich smazáním pouze 3 sekundy.
Horší je, že přibližně 12 z doručených e-mailů vyžaduje opravdu intenzivní práci, v celkovém rozsahu asi 90 minut denně. Hodně času vyžaduje i psaní e-mailů, kterých běžný uživatel odešle asi 40 denně a potřebuje k tomu přibližně 48 minut.

Podle doporučení marketingových expertů je vhodné odesílat e-maily kolem šesté hodiny ranní, během doby oběda a pak až kolem páté dopoledne.

Volte správná slova

Velký podíl na tom, jestli bude našemu e-mailu věnována pozornost příjemce, mají podle průzkumu slova použitá v předmětu zprávy. Mezi ta doporučená patří žádost, příležitost, demo, propojit, platby, konference a zrušení. Úspěšnost e-mailů naopak snižuje použití slov jako potvrdit, připojit se, asistence, mluvčí, tisk, sociální a pozvat.

Jak zvládnout e-maily?

Vyřízení elektronické pošty nám zabere významnou část každého pracovního dne. Pro mistrovství v e-mailové komunikaci proto tvůrci aplikace Boomerang radí:

  1. Rozhodujte se rychle a naučte se říkat ne.
  2. Posílejte e-maily před začátkem pracovní doby a během oběda.
  3. Rychle odpovídejte na důležité e-maily.

Zdroj: Svět-hostingu.cz


Máte k článku připomínku? Napište nám

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme