Přejít k hlavnímu obsahu

Steam

Martin Kučera 19.02.2024
Zdroj: Chip

Steam je přední platforma pro online distribuci počítačových her online, vyvinutá společností Valve. Hráčům poskytuje bohatou nabídku funkcí i nástrojů. Free verze - Chip 03/2024.

Kromě placených herních titulů nabízí Steam také bohatou knihovnu Free to play her i pravidelné akce s komerčními tituly zdarma nebo s výraznou slevou.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Steam je v podstatě obchod s počítačovými hrami, v jehož obrovské nabídce nechybí žádný z nových titulů ani osvědčená klasika, kterou třeba už ani jinou cestou neseženete. Výjimkou jsou tituly výhradně dostupné prostřednictvím alternativních platforem, jako je třeba Epic Games Store. Steam nabízí nejen hry pro Windows, ale také pro počítače se systémy macOS a Linuxem, stejně jako pro vlastní, přenosnou herní konzoli Steam Deck a rovněž pro headsety pro virtuální realitu jako HTC Vive Pro 2 a podobná zařízení. Výběr a správa pořízených her v rámci společného prostředí má samozřejmě i řadu dalších výhod. Patří k nim například i systém doporučování dalších her, různé žebříčky a samozřejmě akční nabídky včetně her zdarma. Kromě her nabízí Steam také komunitní diskusní fóra a další prvky sociální sítě, která hráčům umožňuje komunikovat a sdílet své zkušenosti s ostatními.

Klientská aplikace platformy Steam je k dispozici zdarma a k nákupu her nebo stažení bezplatných titulů stačí jen jednoduchá registrace. Pokud se rozhodnete pro placené hry, nakupujte buď přímo v desktopové/mobilní aplikaci nebo na e-shopuhttps://store.steampowered.com.

Free verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit) | macOS | Linux
store.steampowered.com

Pátrání po zajímavých hrách můžete zahájit v nabídce „Knihovna | Bezplatné hry“, kde najdete desítky tzv. Free to play her. Herní tituly za zvýhodněnou cenu najdete v nabídce „Zlevněné hry“. S výběrem vám pomohou i hodnocení a komentáře od ostatních hráčů.

Možností, jak si pořídit placené hry v rámci služby Steam, je hned několik. Jednak můžete nakupovat hry přímo, ale také je možné do aplikace Steam vložit aktivační kódy, zakoupené z jiných zdrojů – často i výrazně levněji než přímo přes Steam. A další možností je propojení s dalšími platformami, jako je EA Play.

Důležitou součástí platformy Steam je sociální síť pro hráče, kteří mají k dispozici diskusní fóra nebo třeba přímý chat. Můžete si také pustit herní přenosy nebo se přiučit prostřednictvím návodů a workshopů. Ostatně, aktuální rekord v počtu souběžně hrajících uživatelů na Steamu je necelých 1,6 milionu.

Svoji knihovnu her na platformě Steam můžete začít plnit i bez použití vaší platební karty. Jen upozorňujeme, že dnešní hry mají velikost i několik desítek GB. Začněte kliknutím na nabídku „Knihovna“ a pokračujte volbou „Bezplatné hry“. Mezi nejoblíbenější Free to play tituly, tedy hry financované nikoli přímým nákupem, ale z pořizování různých bonusů, předmětů a vylepšení nebo také zobrazovaných reklam. Mezi tipy s českou lokalizací patří například: Countr Strike 2, TrackMania, MrMine, Dota 2, War Thunder, Real Pool 3D, RaceRoom, My Sunny Resort, The Sims 4 a další.

Všechny plné verze na Chip DVD 03/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud