Přejít k hlavnímu obsahu

AOMEI MultCloud

Martin Kučera 19.09.2023
Zdroj: Chip

Používáte různé cloudové služby a rádi byste k nim měli jednotný přístup s možností vzájemné synchronizace dat? MultCloud přesně takový úkol zvládne. Plná verze - Chip 10/2023.

AOMEI MultCloud je webová služba, ovládaná prostřednictvím prohlížeče, která umožňuje vzájemné propojení různých cloudových služeb a úložišť.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace a registraci licence.

Služba AOMEI MultCloud podporuje připojení k desítkám různých cloudových služeb, jako jsou Disk Google, OneDrive, Dropbox, iCloud, Fotky Google, Mega a mnoho dalších. K obsahu těchto cloudových úložišť a služeb poskytuje jednotný přístup prostřednictvím internetového prohlížeče a současně také řadu souborových služeb. S pomocí služby AOMEI MultCloud můžete například podle nastavených pravidel a ve zvoleném intervalu synchronizovat data mezi různými cloudovými službami nebo třeba pravidelně zálohovat nová data z jedné cloudové služby do jiné. Šikovná je i možnost synchronizace dat mezi vaším domácím NAS serverem a libovolným cloudem – ať už prostřednictvím FTP nebo WebDAV. Služba AOMEI MultCloud má velmi snadné a přehledné ovládání a jelikož běží v internetovém prohlížeči, je nezávislá na použitém zařízení a operačním systému. Další informace najdete na produktové stránce, v on-line nápovědě výrobce a ve videonávodu na YouTube.

Roční plnou verzi on-line služby AOMEI MultCloud v ceně 300 korun můžete po aktivaci používat s limitem 200 GB přenesených dat včetně průběžných aktualizací služby, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce října 2023.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Webová služba
www.multcloud.com 

Po přihlášení ke službě AOMEI MultCloud je ještě nutné propojit váš nový uživatelský účet s cloudovými službami, které používáte. Klikněte na tlačítko „Add Cloud“, zvolte si některou z desítek podporovaných cloudových služeb a běžným způsobem se k ní přihlaste.

AOMEI MultCloud umožňuje nejen přístup k datům v cloudových službách, ale zvládne i celou řadu šikovných úkolů. Patří mezi ně především synchronizace dat mezi cloudy a zálohování dat z jednoho cloudu do jiného – například snímků ze služby Fotky Google na OneDrive apod.

Novinkou mezi funkcemi služby MultCloud je přenos e-mailů ze schránky Gmail do zvoleného cloudového úložiště. Zprávy vybrané podle nastaveného filtru jsou zkonvertovány do dokumentu ve formátu PDF a uloženy do zvoleného cloudového úložiště.

Zajímavý je také model účtování služby MultCloud, kdy není omezen počet cloudových služeb, ke kterým může být váš účet v MultCloudu připojený. ale pouze celkový objem dat, který se mezi cloudovými službami přenese. Aktuální limit a stav jeho čerpání se vždy zobrazuje v pravé horní části okna webové aplikace. MultCloud navíc neomezuje ani počet připojených účtů u jedné cloudové služby. Takže například můžete připojit Dropboxy, Disky Google či jiná úložiště v rámci vaší rodiny a nechat si mezi nimi synchronizovat data. Další šikovnou funkcí je i snadné sdílení dat z vašich úložišť pomocí služby MultCloud. Stačí jen označit soubory ke sdílení a rozhodnut se, zdali budou dostupné pouze na základě znalosti jejich odkazu, nebo bude jejich sdílení chráněno heslem. Všechny sdílené soubory pak najdete v jediné složce, bez ohledu na to, ve kterém cloudu jsou uloženy.

Webovou službu AOMEI MultCloud je možné využívat i zdarma, ale s řadou omezení. Především je možné každý měsíc přenést jen 5 GB dat a to jen nižší rychlostí a prostřednictvím dvou datových streamů (placená verze podporuje až 10). Oproti placeným variantám služby MultCloud také v bezplatném plánu chybí možnost plánovat automatické přenosy, zálohování a synchronizaci dat.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud