Přejít k hlavnímu obsahu

Windows 11 přesně podle vás

Josef Mika 12.10.2023
Zdroj: Redakce Chip

Stále se nemůžete rozloučit s Windows 10? Blíží se ale datum, kdy Microsoft podporu tohoto oblíbeného systému ukončí. Ukážeme vám, jak se můžete s Windows 11 co nejlépe spřátelit.

Chip 11/2023: Ani dva roky od jeho vydání se mnoha uživatelům systém Windows 11 stále moc nelíbí. Výrazně pozměněné uživatelské rozhraní, odstraněné funkce a další nesrovnalosti se setkávají s nevolí. A i když podíl nového operačního systému na trhu mezitím vzrostl na téměř 24 procent, podíl příznivců Windows 10 stále zůstává na více než 70 procentech. 

Hodiny v Redmondu ale tikají – odpočítávání mezi uvedením Windows 11 a koncem Windows 10 je již v polovině. Posledním dnem, kdy Microsoft vydá aktualizace a bezpečnostní záplaty pro Windows 10, je 14. říjen 2025. Po tomto datu lze systém teoreticky ještě používat, ale doporučit to už nemůžeme. 

Nebude trvat dlouho a ve Windows 10 budou objeveny nové bezpečnostní díry, které už nikdo nebude schopen uzavřít. Těm, kteří nebudou chtít přejít na alternativu, jako je například Linux, nezbude nic jiného než se smířit s Windows 11.

V našem článku vám ukážeme, jak přizpůsobit Windows 11 svým potřebám, jak dodatečně doplnit chybějící komponenty i jak odstranit překážky v upgradu. Mnohé z toho můžete dosáhnout pomocí jednoho málo známého nástroje, který vám v následujícím textu představíme.. 

Listopadový Chip je v prodeji už od 18. října.

Další témata Chipu 11/2023


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud