Přejít k hlavnímu obsahu

DENOISE projects 3

Martin Kučera 19.02.2024
Zdroj: Chip

Aplikace DENOISE projects analyzuje na fotografiích sedm typů obrazového šumu, který vzniká při jejich pořízení zejména nedostatečným osvětlením scény. S ohledem na zachování ostrosti detailů pak navrhne automatické vyčištění obrázku. Plná verze - Chip 03/2024.

Pokud nainstalujete DENOISE projects, můžete v klidu fotografovat i v tmavém prostředí, které dříve neumožňovalo pořídit slušnou fotografii.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Franzis DENOISE projects 3 je jednoúčelový nástroj, který se specializuje na automatické odstranění nežádoucího šumu ve fotografiích. Šum vzniká při focení scén a objektů s nízkou intenzitou osvětlení a dlouhou uzávěrkou. Typicky může jít o snímky noční oblohy, podvečerní krajiny nebo třeba různých party a hudebních koncertů se speciálním osvětlením. Program provede pro každý snímek speciální analýzu a navrhne nejefektivnější způsob, jak odstranit šum z obrázků. Program detekuje 7 typů obrazového šumu: šum v luminanci, barevný šum, proužkování, barevný zákal, horké pixely, sůl a pepř a mezery. Poradí si ale i s difrakcí u ostrých zdrojů světla a s korekcí chromatické aberace, která se projevuje duhovými lemy na hranách kontrastních částí snímku. Naprosto unikátní je technologie "Natural-Grain-Engine", která nejprve obraz zbaví šumu tak, jak je to technicky nejlépe možné a v druhém kroku do snímku cíleně započítá filmové zrno. Výsledek je překvapivě přirozený. Novinkou této verze je 16 nových filtrů, 173 předvoleb pro různé obrazové materiály, selektivní úpravy a metody mapování vrstev. 

Plnou verzi programu Franzis DENOISE projects 3  v ceně 1 800 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce března 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (64 bit)
www.projects-software.com

Po otevření snímku provede DENOISE projects automatickou detekci šumu a dalších obrazových vad a nabídne optimalizované řešení. Uživatel nemusí být žádný odborník, stačí souhlasit nebo vyzkoušet další profily pro odstranění šumu a vylepšení snímku.

Pokud si nejste jisti výsledkem, program nabídne velké náhledové okno. Můžete si zobrazit výsledky vybraných filtrů, abyste měli detailní náhled na automatické optimalizace brilance, normalizace barev a ostrosti.

DENOISE projects není pro pravidelné čtenáře Chipu neznámým programem. Novinkou této verze je 16 nových filtrů pro následné zpracování, 173 předvoleb pro různé obrazové materiály a zejména možnosti selektivních úprav a mapování vrstev.

Vyšší verzeFranzis DENOISE projects 3 Professional umožňuje pracovat i s formáty RAW a obsahuje také zásuvné moduly pro aplikace Adobe Photoshop od verze CS6, Adobe Photoshop Elements od verze 11 a zásuvné moduly pro Adobe Lightroom od verze 4. Výrobce produkuje mnoho špičkových nástrojů pro úpravu fotografií. V případě odstranění šumu je nejnovějším produktem DENOISE projects 4, který vylepšuje detekci barevného šumu a k k funkcím přidává i úpravu jasu, kontrastu, barev a celkového ladění fotografie.

Všechny plné verze na Chip DVD 03/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud