Přejít k hlavnímu obsahu

Pár slov, kterými se řídí naše myšlení

Josef Mika 09.11.2023
Zdroj: Getty Images

Mrknout na komentáře se vždycky vyplatí: je přece zajímavé zjistit, co si o tématu myslí ostatní. Jak však ukazuje výzkum, komentáře jsou víc než jen to.

Chip 03/2024: Komentáře jsou na internetu všudypřítomné. Ať už pod články zpravodajských webů, zprávami na Instagramu nebo téměř pod každým videem na YouTube: skoro v každém koutě internetu si můžeme přečíst, co si o tom či onom tématu myslí ostatní. Co to ale dělá s námi lidmi? Docela dost, jak ukazují aktuální výzkumy.

Prý se rádi orientujeme podle názorů ostatních. Má to mnoho výhod: stejně jako v reálném životě, i na internetu se mnoho lidí obává sociální izolace. Naopak vyjádřit společensky přijatelné názory může pomoci. A kromě toho mohou komentáře obsahovat (pravda, ne moc často) i relevantní informace.

V březnovém Chipu vám prozradíme, jak silný je dopad komentářů ve skutečnosti a jak moc ovlivňují utváření našich názorů. A podíváme se i na to, že ne vždy je však tento účinek stejně silný – v některých případech se dokonce neprojeví vůbec.

Nový Chip 03/2024 je v prodeji od 28. února.

Další témata Chipu 03/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud