Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší ochrana je zdarma

Pavel Trousil 24.02.2024
Zdroj: chip

Antivirový program Defender integrovaný ve Windows se v posledních letech hodně zlepšil, ale v aktuálním testu Chipu se na přední příčky nedostal. Mnoho jeho konkurentů nabízí lepší ochranu a rozsáhlejší funkce.

Chip 03/2024: Odborníci i bezpečnostní úřady pravidelně varují a situaci ohledně kybernetických hrozeb označují za „znepokojivou“. Objevuje se totiž velký počet nových zranitelností v softwaru a výrazně se zvýšil počet podvodů a kybernetických útoků.  Je potřeba se bránit.

Možná si říkáte, že pro poskytovatele bezpečnostního softwaru tak nastaly zlaté časy, ale není tomu tak, alespoň ne v oblasti soukromých uživatelů. Pokud jde o prevenci šíření malwaru, odborníci stále doporučují klasické antivirové skenery pro Windows a v omezené míře i pro macOS a Linux. Někteří ale vysloveně nedoporučují antivirovou ochranu pro mobilní zařízení.

V našem testu jsme prověřili 14 antivirových skenerů pro systém Windows, přičemž test byl proveden na systému Windows 10 v 64bitové verzi, což je zdaleka nejrozšířenější operační systém pro osobní počítače. Jako referenční systém jsme brali operační systém Windows s antivirovou ochranou Defender od Microsoftu, který je integrován do každého systému. V posledních letech si tato antivirová ochrana společnosti Microsoft vydobyla poměrně dobrou pověst, ale v aktuálním testu se opět projevilo několik starých slabin. V testu jsme proto tuto ochranu ohodnotili pouze jako dostatečnou. Kdo vyhrál a jaké jsou další vhodné antivirové programy se dozvíte v Chipu 3/2024.

Další témata Chipu 03/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud