Přejít k hlavnímu obsahu

Strojové učení v internetovém prohlížeči

Pavel Trousil 26.03.2024
Zdroj: Getty images

Řešení Mediapipe od Googlu umožňuje vývojářům a uživatelům snadno pracovat se strojovým učením na zařízeních. Nástroj lze nainstalovat nebo jednoduše používat v prohlížeči a bez námahy se tak seznámit s projekty umělé inteligence.

Chip 04/2024: Mediapipe umožňuje spouštět projekty umělé inteligence, například pro rozpoznávání obrazu, a naučit se tak, jak tato technologie funguje. Balíček programů pochází od společnosti Google a je vhodný pro strojové učení bez praní kódu nebo za využití a intuitivních grafických nástrojů a vestavěných funkcí – tzv. No-Code a Low-Code-Machine-Learning. 

Mediapipe podporuje projekty, jako je klasifikace zvuku, rozpoznávání rysů obličeje, rozpoznávání objektů a různé úlohy zpracování přirozeného jazyka a textu. Lze jej nainstalovat na počítače s Linuxem a Windows, ale také na Raspberry Pi nebo – a to je jednoduché řešení pro každého – spustit v libovolném prohlížeči. Jediným hardwarovým požadavkem je kamerka, která je v noteboocích stejně standardem. Takže hurá do toho. Chip 4/2024 vám ukáže, jak na to.

Další témata Chipu 04/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud