Přejít k hlavnímu obsahu

Data Recovery 4 Pro

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

Program Data Recovery Pro pomůže se záchranou souborů, nechtěně smazaných z pevných disků paměťových karet i dalších úložných médií. Plná verze - Chip 05/2024.

Na smazání fotek z dovolené nebo důležitého daňového dokumentu stačí chvilka nepozornosti. Naštěstí existuje možnost, jak vaše data ještě zachránit.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

S plnou verzí programu iTop Data Recovery můžete provést záchranu smazaných souborů, které byly zároveň odstraněny i vysypáním koše, ale také o získání dat z přeformátovaných pevných disků HDD a SSD. Funkce na záchranu smazaných dat lze samozřejmě použít i na USB flash disky nebo třeba paměťové karty z fotoaparátů či mobilních telefonů. Ještě před spuštěním vyhledávání smazaných dat si přitom můžete zvolit, jaká data bude program Data Recovery hledat (fotky, videa, dokumenty, archívy atd.) a samozřejmě také, které disky či paměťová média bude aplikace skenovat. Program podporuje obnovu dat z více než 1000 formátů souborů. Je přitom dobré okruh vyhledávání co nejvíce zpřesnit – nejen kvůli úspoře času při skenování, ale také pro snazší výběr z nalezených souborů k obnově. Nástroj poskytuje  náhled smazaných, poškozených, nedostupných a zformátovaných dat. Mezi náhledové soubory patří soubory PDF, dokumenty Microsoft Office, fotografie, videa a další. Navíc si můžete zobrazit stav každého souboru, čímž je jasné, že se jedná přesně o to, co hledáte, a zda je možné data obnovit. Díky dlouholetým zkušenostem s obnovou si iTop Data Recovery udržuje odhadovanou 99% úspěšnost obnovy. Nicméně možnost obnovy ztracených dat vždy záleží především na tom, zdali již nebyly smazané soubory přepsány.

Roční plnou verzi programu iTop Data Recovery Pro v ceně 750 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce května 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.itopvpn.com

V úvodním okně programu iTop Data Recovery se můžete hned rozhodnout, ze kterých umístění a jaká data se budete chtít pokusit obnovit. Je rozumné omezit skenování skutečně jen na určité disky a typy dat – ušetříte tím spoustu času, především pokud jde o prohledávání velkých disků.

Výsledkem skenování je přehled souborů které je program iTop Data Recovery schopen obnovit. Nalezené soubory jsou tříděny podle jejich typu a původního umístění na disku. V přehledu je můžete třídit podle velikosti či data poslední změny a také vyhledávat podle názvu.

Po výběru souborů k obnově, se kterým vám pomůže i funkce náhledu běžných typů obrázků či dokumentů, stačí už jen zvolit, kam se mají zachráněné soubory uložit. Jestliže potřebujete obnovit větší množství souborů, zvolte určitě externí disk, abyste nepřepsali ostatní data k obnově.

Ke ztrátě dat dochází v různých scénářích a škody, které způsobují, se značně liší. Ať už se jedná o havárii pevného disku, formátování pevného disku, systémové chyby, útok malwaru nebo náhodné odstranění dokumentů. Společnost iTop Data Recovery si naštěstí s těmito mimořádnými situacemi ztráty dat poradí bezpečně a okamžitě, k vašim službám.

Při obnově zachráněných souborů pamatujte na to, že byste je neměli v programu iTop Data Recovery ukládat na stejný disk, ze kterého se snažíte zachránit i ostatní data. Abyste nesnižovali naději na záchranu dalších souborů, které byste takto mohli přepsat, použijte k umístění obnovených dat jiný disk. Pokud budete chtít umístit obnovená data na stejný fyzický disk, program vás na to upozorní a vyžádá si potvrzení tohoto kroku. Vše je dokončeno lokálně. Vaše data, důvěrné informace a soukromé fotografie v počítači nebo na pevném disku budou obnoveny offline, což znamená, že budete mít plnou kontrolu nad procesem obnovy dat.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud