Přejít k hlavnímu obsahu

BeckerCAD 12 2D

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

BeckerCAD 12 2D je aplikace na tvorbu a úpravy návrhů a modelů pro různé oblasti použití a jejich export ve standardním formátu CAD aplikací. Plná verze - Chip 02/2024.

Láká vás pustit se do navrhování, ale nechcete investovat do drahé CAD aplikace? Pak zkuste program BeckerCAD 12 2D, vhodný třeba pro studenty.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Plná verze aplikace BeckerCAD 12 2D je ideálním úvodem do světa navrhování v CAD. Můžete si s ní naplánovat a vytvořit vlastní projekty v oblasti strojírenství, modelářství, elektrotechniky nebo třeba architektury, přesně podle vlastních požadavků a ve zvoleném měřítku. V programu BeckerCAD 12 2D lze navrhovat rozměrově přesné 2D výkresy s možností použití mnoha připravených šablon. Pohodlně můžete vytvářet dílčí i detailní pohledy v rámci vašeho modelu. BeckerCAD 12 2D je ideální pro soukromé, školní a profesionální návrhy i stavební práce. Pomocí tohoto softwaru můžete snadno vytvořit 2D půdorys svého vysněného domu, ale můžete jej použít třeba i k plánování elektrických rozvodů. Program nabízí také četné možnosti uplatnění v oborech kartografie, strojírenství a modelářství, elektrotechniky a mnoha dalších. Průzkumník modelů umožňuje centrální tvorbu a kontrolu výkresů, součástí a rozměrů. S jeho pomocí můžete pohodlně vytvářet, strukturovat a uspořádávat dílčí výkresy, standardní díly nebo skupiny. Správce snímků pomáhá rychle vyhledávat jednotlivé prvky. Celkově se Program BeckerCAD 12 2D vyznačuje vysokou mírou uživatelské přívětivosti a širokou škálou funkcí. Skvělá je 100% kompatibilita s AutoCAD s formáty DXF/DWG a hodně praktický  je i export do SVG.

Plnou verzi programu BeckerCAD 12 2D v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 8-11 (32/64 bit)
www.mut.de

Program BeckerCAD 12 2D startuje s oknem průvodce, ve kterém si můžete zvolit šablony návrhů z oborů architektury, mechaniky, hobby nebo elektrotechniky. Vybírejte přitom vždy z nabídky „2D“, protože pro třídimenzionální modely nemá program BeckerCAD 12 2D potřebné funkce.

Po nastavení formátu měřítek a použitých jednotek rozměrů se můžete pustit do vlastního navrhování nebo si pomocí nabídky „File | Open Model | Examples“ otevřít některý z připravených vzorových modelů z různých oborů. V podokně uvidíte náhled modelu, který pak otevřete tlačítkem Open Model.

Jednou z možností, jak použít aplikaci BeckerCAD 12 2D je například i navrhování půdorysů místností, případně i nábytku, který si můžete (nechat) vyrobit na míru. Velmi důležité je, že BeckerCAD 12 2D je plně kompatibilní s profesionálními nástroji, jako je AutoCAD.

Plná verze programu BeckerCAD 12 2D umí, jak už její název napovídá, pracovat pouze s 2D objekty. Program sice zvládne otevřít i 3D modely, ale nástroje na jejich úpravy obsahuje až vyšší verze s přídomkem 3D. Pro začátečníky je k dispozici videonávod, který pomůže se základy ovládání této CAD aplikace. Samotná aplikace BeckerCAD pak obsahuje řadu vzorových modelů, se kterými lze dále pracovat. Na tuto verzi přímo navazuje verze 3D a 3D Pro.

BeckerCAD 12 3D je ideální pro vaše projekty v oblasti architektury, stavebnictví, elektrotechniky, strojírenství nebo modelování. Je kompatibilní s aplikacemi AutoCAD a CADdy++ pro strojírenství. Můžete vytvářet přesné technické náčrty, rozměrově přesné 2D konstrukční výkresy a detailní 3D obrobky. Renderované 3D modely pro plánování domů se vytvářejí z vašich 2D půdorysů ve verzi 3D. BeckerCad 12 3D nabízí množství užitečných funkcí, abyste mohli realizovat své projekty podle svých představ. Hlavní výhody v 3D verzi jsou náhled pro všechny dynamické operace a pohodlný výběr 3D povrchu. Integrovaný Průzkumník modelů umožňuje centrálně vytvářet a kontrolovat výkresy, součásti a kóty. S jeho pomocí můžete pohodlně vytvářet, strukturovat a uspořádávat výkresy dílů, standardních dílů nebo skupin. Osvětlení ve 3D prostoru můžete různými způsoby upravovat umístěním, zarovnáním a detailním zobrazením různých světelných zdrojů podle potřeby. Pomocí funkce okolního světla můžete model celkově rozjasnit. Efekty hran a stínování zajišťují vizuální výraznost zobrazení těla.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud