Přejít k hlavnímu obsahu

Win11PrivacyFix

Martin Kučera 20.03.2024
Zdroj: Chip

Aplikace Win11PrivacyFix umožňuje jednoduchým způsobem upravit skryté předvolby Windows 11, spojené s výměnou místních dat ve vašem počítači se servery Microsoftu. Plná verze - Chip 04/2024.

Chcete používat Windows, ale vadí vám čmuchání Microsoftu ve vašem počítači a odesílání dat o používání operačního systému? Tak jej zakažte.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Systém Windows 11 umožňuje společnosti Microsoft vyměňovat místní data ve vašem počítači se svými servery, aby na jedné straně zvýšil váš komfort a na druhé straně umístil na vaší obrazovce  personalizovanou reklamu. Pokud si to nepřejete, můžete tomu učinit přítrž díky nástroji Win11Privacy Fix. Tento program může několika kliknutími zajistit, aby váš mikrofon nebyl trvale aktivován nebo aby vaše stisky kláves nebyly odesílány společnosti Microsoft. Pokud si uvědomíte, že vyvážení mezi pohodlím a soukromím nesplňuje vaše očekávání, můžete doporučení stránek znovu aktivovat několika kliknutími. Už nástup Windows 10 doprovázely dohady o tom, jak moc Microsoft uživatele svého operačního systému špehuje, a ani nová Windows 11 na tom nejsou o nic lépe. Microsoft o skutečném rozsahu sbírání telemetrických a ostatních dat z počítačů uživatelů svých operačních systémů mlčí, a tak se není čemu divit, že uživatelé berou věc do svých rukou.  Soukromé informace jsou totiž často využívány k vytváření reklamních profilů na míru uživatelům. Uživatelé proto chtějí sami rozhodovat o tom, jaké informace Microsoft obdrží a jaké nikoli. Ne každému se ale chce probírat nabídkami nastavení ochrany soukromí ve Windows a hledat předvolby, které je potřeba vypnout. Naštěstí existují aplikace jako Win11PrivacyFix, které umožňují provést úpravy nastavení soukromí ve Windows 11 na jediném místě. Program obsahuje nabídku úpravy příslušných nastavení jediným kliknutím myší, po kterém zastaví všechny problematické funkce. Aby program, uživatelům co nejvíce ulehčil rozhodování, obsahuje tři zrychlené předvolby. 1. Volba "Maska" odpojí od počítače veškerou komunikaci se servery Microsoftu. 2. Volba "Doporučená" nechá zapnutou nezbytnou rozumnou komunikaci. 3. Volba "Původní" obnoví původní nastavení Windows 11 jako po instalaci.

Plnou verzi programu Win11PrivacyFix v ceně 200 korun můžete po registraci a aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na aktualizace a technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce dubna 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 11 (32/64 bit)
www.abelssoft.com

Při prvním spuštění aplikace Win11PrivacyFix se zobrazí okno s výběrem ze tří režimů automatického nastavení. Možnost „Cloak-Mode“ zastaví veškerou datovou komunikaci z Windows 11 směrem k Microsoftu. Předvolba „Recommended-Mode“ představuje mix mezi soukromím a komfortem a „Windows Default“ vrátí výchozí nastavení operačního systému.

Když se nerozhodnete pro připravené předvolby, můžete si úroveň ochrany svého soukromí ve Windows 11 nastavit sami s pomocí připravených přepínačů. O úrovni zabezpečení operačního systému vás pak bude informovat indikátor v pravé části okna programu Win11PrivacyFix.

V programu Win11PrivacyFix jsou připraveny i předvolby standardně nedostupných nastavení Průzkumníku souborů. Dále nechybí ani možnost deaktivovat některé aplikace a služby ze základní výbavy operačního systému Windows. Kdykoli můžete vše vrátit do původního stavu.

Win11PrivacyFix zabraňuje například trvalé činnosti mikrofonu nebo neustálému přenosu záznamů z klávesnice. Servery společnosti Microsoft pro sběr dat jsou zablokovány a kritické služby jsou jednoduše deaktivovány. Kromě zákazu čistě soukromých možností, nabízí nástroj několik dalších úprav. Například je možné odložit aktualizace, deaktivovat webové výsledky ve vyhledávání Windows nebo zabránit restartu po aktualizacích. Kromě toho Win11PrivacyFix umožňuje také přepnout zpět na nabídku Start ve stylu systému Windows 10 a upravit orientaci hlavního panelu. Deaktivovat lze i předinstalované aplikace Microsoftu ve Windows 11.

Tip redakce: S nastavením ochrany soukromí v operačním systému Windows 10 a 11 vám pomůže i bezplatně použitelná aplikace O&O ShutUp10++. Díky aplikaci máte plnou kontrolu nad tím, které komfortní funkce v systému Windows 10 a Windows 11 chcete používat, a sami rozhodujete, kdy předávání dat zajde příliš daleko. Pomocí velmi jednoduchého rozhraní rozhodnete, jak mají systémy Windows 10 a Windows 11 respektovat vaše soukromí, a to tak, že určíte, které nežádoucí funkce mají být deaktivovány. Aplikace O&O ShutUp10++ je zcela zdarma a není nutné ji instalovat - stačí ji spustit přímo a okamžitě na počítači. A nebude instalovat ani dodatečně stahovat nežádoucí nebo nepotřebný software, jak to v dnešní době dělá mnoho jiných programů. Konfiguraci lze kdykoli vrátit zpět k výchozímu nastavení.

Všechny plné verze na Chip DVD 04/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud