Přejít k hlavnímu obsahu

WebSite X5 Go

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

Díky programu WebSite X5 Go s přehledným českým prostředím nemusíte k vytvoření vlastních internetových stránek znát webové technologie a kódování. Plná verze - Chip 05/2024.

Chcete si vytvořit vlastní webové stránky, ale nemáte čas vymýšlet design a ladit zdrojový kód? Použijte šikovný program na tvorbu webů pomocí šablon.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program WebSite X5 2024 obsahuje sadu připravených šablon, které mohou posloužit jako základ vašich budoucích webových stránek. Také následující kroky tvorby webu jsou velmi snadné – ať už jde o úpravu záhlaví a zápatí webu, vytvoření struktury stránek a samozřejmě i jejich naplnění obsahem. WebSite X5 za tímto účelem používá systém stavebních bloků (texty, obrázky, videa, animace), které můžete volně rozmístit do obsahu stránek. Podobu vytvářeného webu můžete průběžně kontrolovat v náhledu. Pomocí stylů si můžete nadefinovat i velikosti a okraje stránek, barvy i fonty popisků tlačítek nebo způsob otevírání menu při ukázání myší. Podobné předvolby jsou k dispozici i pro rozbalovací nabídky, včetně například i vizuálních efektů. Na konci stačí jen vygenerovat soubory pro uložení na webový server a pomocí vestavěného FTP klienta je rovnou nahrát na internet. Verze Go z Chipu umožňuje vytvořit web s 10 stránkami a jednou podúrovní, použít 50 šablon a automaticky vytvořit responzivní design pro zobrazení webu na mobilních telefonech. Vytvořené webové stránky jsou uloženy ve vašem počítači a pro jejich zveřejnění si můžete vybrat libovolnou hostingovou službu. Práce off-line je také praktická a rychlejší, pokud například potřebujete nahrát obrázky nebo videa ve vysokém rozlišení.

Plnou verzi programu WebSite X5 Go 2024 v ceně 450 korun můžete po instalaci a aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší nebo novější verzi. Licence je určena pro dva nekomerční počítače a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce května 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.websitex5.com

Základem vytvoření vlastních internetových stránek v programu WebSite X5 je založení nového projektu. Mezi jeho charakteristiky patří vedle názvu stránek také informace o autorovi, popis obsahu stránek, klíčová slova, výběr použitého jazyka nebo ikona zobrazovaná v adresním řádku prohlížeče – a samozřejmě také použitá šablona.

Zvolená šablona je skutečně jen vodítkem při tvorbě vašeho webu a nemusí vás nijak zvlášť svazovat. Upravovat je možné obrázky, texty, fonty i rozložení jednotlivých prvků záhlaví i zápatí stránek. Pracujete přitom podobně, jako třeba v běžném textovém editoru, včetně živého náhledu výsledku.

Každá webová stránka se skládá z bloků, jejichž počet a rozložení lze měnit pomocí tlačítek nad schématem stránky. Každý objekt se upravuje v samostatném editoru, kde nechybí ani nástroje na úpravu textů či vkládání obrázků a nastavení potřebných parametrů. Obrázky, animace či videa můžete čerpat jak ze zdrojů uložených ve vašem počítači, tak přímo z internetu.

Webový projekt se ukládá také ve vlastním formátu aplikace WebSite X5, aby bylo možné kdykoli provádět úpravy, doplňovat nové stránky a vše rovnou aktualizovat i na webovém serveru. Při používání WebSite X5 ve verzi Start ovšem pamatujte na to, že můžete vytvořit pouze jednu další úroveň pod domovskou stránkou a celkový počet stránek nemůže přesáhnout 10. I přes tato omezení je s plnou verzí aplikace WebSite X5 možné vytvořit perfektní internetové stránky. Výsledné internetové stránky jsou kompatibilní s Windows a Linux servery, PHP 7.1 a MySQL 5.6. Pro pokročilejší uživatele a rozsáhlejší webové projekty je k dispozici vyšší edice programu WebSite X5, označená jako Evolution a Professional. Kromě vyšších limitů stránek a struktury se k výbavě uživatele přidávají například i pokročilé možnosti úprav šablon webových stránek, jejich grafiky i zdrojového kódu, umí do stránek vkládat dynamicky generovaný obsah, poskytují rozsáhlejší možnosti funkcionality internetových obchodů a pokročilé funkce pro SEO optimalizaci stránek.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud