Menu
CHIP Speedtest

Dočasné pozastavení nebo úplné zrušení účtu na Facebooku

22.10.2017 12:38 | Pavel Trousil
Dočasné pozastavení nebo úplné zrušení účtu na Facebooku

Založit si nový účet na Facebooku je velice jednoduché a rychlé a obnáší to v podstatě jen pár kliknutí myší. Ti, kteří se chtějí se sociální sítí Marka Zuckerberga rozloučit, to tak jednoduché nemají.

Vedle možnosti účet na sociální síti úplně zrušit nabízí Facebook ještě druhou možnost – účet na nějakou dobu deaktivovat. Nejprve si tedy rozmyslete, zda chcete účet zrušit, nebo jen pozastavit. Budete-li chtít účet deaktivovat, otevřete prohlížeč, přihlaste se na Facebook a klikněte na malou šipku vpravo nahoře. Rozbalí se nabídka, ve které najdete také položku »Nastavení«. Vlevo nahoře klikněte na kategorii »Obecné« a dále rozklikněte v dolní části řádek »Správa účtu«. Zde máte možnost svůj účet deaktivovat, což znamená, že vypnete svůj profil a odeberete z většiny obsahu, který jste kdy na Facebooku sdíleli, svoje jméno i fotografii. Některé informace o vás mohou ostatní stále vidět – třeba vaše jméno v seznamu přátel nebo vámi poslané zprávy. Pokud budete chtít účet skutečně deaktivovat, budete muset vyplnit heslo. Kdykoli později můžete zase svůj účet aktivovat.

deaktivace-facebook-nahled

Možnost úplně zrušit svůj účet byste v nabídce »Obecné« hledali marně. Chcete-li své působení na Facebooku ukončit, lze to udělat pouze prostřednictvím odkazu ww.facebook.com/help/delete_account. Následně klikněte na tlačítko »Odstranit účet«. 

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda Praha, spol. s.r.o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání
Oblíbená témata z článku