Přejít k hlavnímu obsahu
časopis
Prolistovat ukázku

Červenec 2023

Červencový Chip je v prodeji od 21. 6. 2023

Chip je možné číst v tištěné nebo v digitální podobě na mobilech, tabletech a počítačích.

čtenář

Pokud nechcete každý měsíc myslet na koupi časopisu, objednejte si rovnou cenově výhodné předplatné! Navíc dostanete dárek dle výběru.

chci předplatné

Co se v tomto čísle dočtete

AI, napiš mi program

PDF z Chipu 7.23

Není to tak dávno, kdy naprogramování aplikace probíhalo tímto klasickým způsobem: pokud jsme potřebovali například program pro správu dat plaveckého kroužku, zašli jsme za vývojářským týmem, domluvili se na podrobnostech, jak má nástroj vypadat, programátoři nám jeho vývoj nacenili a začali navrhovat. Ve vývoji softwaru ale došlo k převratu v souvislosti s nástupem často diskutovaného softwaru ChatGPT.

Bodyguard pro vaše Windows

PDF z Chipu 7.23

I když se internet stal nepostradatelným, číhá v něm mnoho nebezpečí. Středem zájmu hackerů jsou zejména uživatelé systémů Windows. Tento operační systém nabízí mnoho vektorů útoku a kvůli jeho širokému rozšíření se vyplatí pro něj neustále vyvíjet nový malware. V neposlední řadě jsou na počítačích se systémem Windows uložena cenná soukromá a firemní data a při používání online bankovnictví nebo nakupování se jejich prostřednictvím přesouvají velké částky peněz.

Hesla? Můžete na ně (brzy) zapomenout

PDF z Chipu 7.23

Každý, kdo se pohybuje po internetu, musí doslova žonglovat s mnoha hesly. Aby to šlo všechno hladce a bezpečně, důrazně doporučujeme správce hesel. Celkově se však odborníci na bezpečnost již léta shodují: heslo jako koncept ochrany již neodpovídá dnešní době. Hesla se mohou snadno ztratit, v praxi se často používají vícekrát a jsou terčem četných phishingových útoků.

Perfektní zálohování ve třech krocích

PDF z Chipu 7.23

Ruku na srdce: Kdy jste se naposledy starali o své zálohy? Přestože snad už každý ví, jak důležité je zálohovat svá data, jen málokdo to pravidelně dělá. Většina uživatelů počítačů bohužel zálohování stále odkládá. Ale pak už může být pozdě a fotografie z dovolené budou nenávratně pryč, stejně jako třeba pečlivě sestavený rodokmen, dokumenty k daňovému přiznání nebo diplomová práce, kterou je nutné odevzdat už příští týden.


Obsah časopisu:


Starší čísla


všechna čísla

doporučujeme


články odjinud