Přejít k hlavnímu obsahu

PC Fresh

Martin Kučera 09.12.2023
Zdroj: Chip

PC Fresh obsahuje řadu nástrojů na optimalizaci výkonu počítače a jeho vyčištění od zbytečností. Díky přehlednému prostředí pomůže i začátečníkům. Plná verze - Chip 01/2024.

Optimalizace výkonu počítače je nikdy nekončící proces, a tak jistě uvítáte pomoc specializovaného programu, který vám výrazně usnadní práci.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program PC Fresh je zdatným pomocníkem při ladění počítače k maximálnímu výkonu. Jeho moduly umožňují spravovat běžící procesy a služby, vyřadit z činnosti zbytečně spouštěné aplikace a optimalizovat nastavení operačního systému Windows pro vyšší výkon i stabilitu. Mimo to nechybí ani možnost úpravy běžně nedostupných nastavení Windows nebo identifikace největších žroutů diskového prostoru. PC Fresh umí také vypnout všechny zbytečné procesy a služby pro okamžité uvolnění zdrojů počítače a třeba i pravidelně optimalizovat obsazenost operační paměti. Do ladění se můžete pustit bez obav – všechny důležité změny v nastavení jsou automaticky zálohovány. Přestože není uživatelské rozhraní programuj PC Fresh přeloženo do češtiny, je velmi přehledné a usnadní práci i méně zkušeným uživatelům. Systém varování navíc upozorňuje na další možnosti optimalizace výkonu. V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu.

Plnou verzi programu PC Fresh v ceně 700 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce ledna 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.abelssoft.com

Ve výchozím okně („Dashboard“) zobrazuje PC Fresh informace o aktuální kondici vašeho počítače, společně s upozorněními na možnosti další optimalizace výkonu. Kliknutím na „Optimize Now“ vyvoláte příslušnou funkci, která provede optimalizaci zcela automaticky.

Režim vysokého výkonu, označený jako „Power Now“, lze aktivovat ručně, nebo si sami můžete zvolit aplikace, při jejichž spuštění PC Fresh zastaví všechny nepotřebné procesy a služby, aby uvolnil maximum výkonu počítače pro náročné programy nebo hry.

V nabídce „Tuning Tools“ najdete sadu nástrojů, které například zobrazí podrobné informace o výbavě vašeho počítače, analyzují obsah pevného disku nebo nabídnou optimalizaci obsahu operační paměti. Dále zde můžete upravovat nastavení výchozích programů pro otevírání různých typů souborů nebo oblíbené složky v Průzkumníku.

PC Fresh běží na pozadí operačního systému, aby mohl průběžně provádět optimalizaci výkonu počítače. Ikonu programu najdete v oznamovací oblasti hlavního panelu (vedle hodin) a když na ni kliknete pravým tlačítkem myši, můžete rovnou aktivovat funkce na zvýšení výkonu počítače („Start PowerNow Mode“) nebo uvolnění operační paměti („Optimize RAM now“). Pak jsou k dispozici i funkce na automatickou optimalizaci výkonu na pozadí operačního systému.

Všechny plné verze na Chip DVD 01/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud